Hvězdárna v Úpici
+420 499 882 289
Menu

Hvězdárna v Úpici otevřena stále (téměř) ve standardním režimu


Hvězdárna v Úpici otevřena stále (téměř) ve standardním režimu
0 Komentářů

Vzhledem ke stále platícím epidemiologickým opatřením a ke specifickým podmínkám nočních pozorování v malých prostorech astronomické kopule budou až do odvolání večerní pozorování na objednání.

Objednávat se můžete telefonicky na čísle 499 882 289, nebo e-mailem na hvezdarna@obsupice.cz. Objednávku považujte za dokončenou vždy až po výslovném potvrzení pracovníkem hvězdárny. Objednávat je možné se na termíny 18:00, 18:30, 19:00 a 19:30) a to vždy pro skupinky do dvou osob, v případě rodiny či uzavřené skupiny do 10 osob. Pozorování Slunce přes den je možné bez objednání (kromě větších skupin, ty je potřeba stejně jako exkurze objednávat dopředu) vyjma soboty a neděle, kdy je nutno se objednat na dopolední pozorování, a to v časech 10:00, 10:30, 11:00 a 11:30.

Při návštěvě hvězdárny (i v případě návštěvy objednané) vyčkejte po zazvonění u brány příchodu pracovníka hvězdárny a omluvte případné delší čekání způsobené ztíženým provozem pozorování.

Objednávejte se s dostatečním předstihem vždy ve všední dny od 10 do 18 hodin. I tak prosím počítejte s tím, že Vámi zvolený termín nemusí být volný a návštěva bez objednání představuje riziko, že se k pozorování oblohy nedostanete.

Vzhledem k opatřením Ministerstva zdravotnictví je každý návštěvník případně organizátor větší skupiny povinen na požádání, případně na žádost kontrolních orgánů, předložit některé z požadovaných potvrzení (PCR test ne starší 72 hodin, Antigen test ne starší 24 hodin, potvrzení o očkování se lhůtou nad 14 dní po druhé dávce (v případě dvoudávkového očkování), prodělání onemocnění COVID-19 ne starší 180 dní, případně další). Dále žádný z účastníků nesmí vykazovat klinické příznaky onemocnění COVID-19. Účastník zároveň souhlasí s případným bezkontaktním měřením teploty.

Ve vnitřních prostorách hvězdárny  používejte k ochraně svých dýchacích cest aktuálně doporučené respirátory či roušky.

Akce noc “Noc na hvězdárně” je až do odvolání zrušena.

Upozorňujeme, že opatření se mohou v souvislosti s nařízeními vlády měnit.

Napsat komentář

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com